DENDERMONDE - Serviceclubs Ronde Tafel en Ladies Circle Dendermonde steunden huisartsenwachtpost Vehamed op de Kroonveldlaan. De wachtpost is ook een triagecentrum voor mensen die mogelijk met corona besmet zijn. En om de hulpverleners en dokters te helpen gaf elk van de serviceclubs 1.500 euro, zodat de bestelling van 150 bidons van elk vijf liter ontsmettende alcoholgel om de handen te wassen kon gedaan worden, bij stokerij Rubbens in Wichelen.

Het goedje kost 9 euro per liter. Dertig liter is bestemd voor het triagecentrum, de rest wordt verdeeld onder de huisartsen in Dendermonde. De totale bestelling kost 6.750 euro. "Uiteraard waren we reeds enkele dagen aan het nadenken wat we juist zouden kunnen doen, samen met al onze leden, langs digitale wegen, gezien onze vergaderingen ook zijn opgeschort om de alom gekende reden van corona", zegt Els Van Esbroeck van de Ladies Circle.

"Toen we hoorden dat de wachtpost Vehamed op zoek was naar een grote hoeveelheid ontsmettingsalcohol hebben wij beslist om met onze 2 clubs een grote duit in het zakje te doen, elke club sponsort 1500 euro zodanig dat 300 liter ontsmettingsalcohol kan ter beschikking gesteld worden aan de wachtpost en triagepunt in Dendermonde. Een groot deel wordt ook uitgeleverd aan de huisdokters!"

"Wij hopen hiermee een kleine steun in de strijd tegen Covid 19 te kunnen zijn. De dokters, verpleegster en alle andere mensen die zich dagelijks inzetten en blootstellen aan de gevaren van het virus verdienen zich zo goed mogelijk te kunnen beschermen, en handhygiëne is van het allergrootste belang voor hen."

De serviceclubs ondervinden momenteel ook hinder om fondsen te werven. "Het evenement Primavera van Ronde Tafel Dendermonde viel pal aan het begin van de lockdown en kon dus niet doorgaan", gaat Els Van Esbroeck verder. "Indien mensen onze projecten alsnog willen steunen kunnen ze via www.rt57.be champagne of Primavera gin bestellen en bij de dames begint binnenkort terug het roséseizoen, aarzel niet om hen te contacteren via els@lcdendermonde.be om een kistje te reserveren!"

Door Stef Van Overstraeten - Nieuwsblad link